Site icon Antep Sofrası

BEZELYELİ MAKARNA KUBBESİ

Bezelyeli makarna kubbesi tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • Yarım paket fırın makarna1 çay bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri100 gr konserve bezelye6 çorba kaşığı ılık su1 soğan1 dilim dana jambon45 gr margarin3 çorba kaşığı galeta unu1 yumurta2 çorba kaşığı suBeşamel sos için: 1.5 çay bardağı süt1 çorba kaşığı un15 gr margarinSüsleme için: 4

5 dal frenk soğanı

Bezelyeli makarna kubbesi Nasıl Yapılır

Soğanı soyup kıyın. Jambonu küp küp doğrayın. Margarini oda ısısında yumuşatın.

Bir kaşık margarini tencerede eritip soğanı pembeleştirin. Jambonu ekleyip kavurun. Bezelye ve 4 kaşık su ilave edip tuz ve karabiber serpin. Tencerenin kapağını kapatıp 5 dakika pişirin.

Makarnayı tuzlu kaynar suda diri kıvamda haşlayın. Süzgece alıp soğuk sudan geçirin ve iyice süzün.

Yirmi cm çapında tas şeklindeki bir kalıbı kalan margarinle yağlayıp yağlı kâğıtla kaplayın. Kâğıdın içini de yağlayıp kalıbın dibini ve duvarlarını kaplayacak şekilde galeta unu serpin.

Yumurta, kalan 2 kaşık su ve 1 tutam tuzu bir kâsede çırpın. 7-8 tane makarnayı ayırıp kalan makarnalardan birini yumurtalı karışıma bulayıp kalıbın dibine spiral şeklinde yerleştirin. Kalıbın dibi ve kenarları tamamen kapanana kadar işleme devam edin.

Ayırdığınız makarnaları üçe dörde bölüp bezelyeye ilave edin. Beşamel sos için; margarini tavada eritip unu ekleyin. Sütü azar azar yedirerek sos kıvamında pişirin. Beşamel sos, kaşarpeynir, bezelye, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırıp kalıba dökün.

Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. 10 dakika dinlendirip servis tabağına ters çevirerek alın. Frenk soğanları ile süsleyip servis yapın.

Afiyet olsun.
Exit mobile version