Site icon Antep Sofrası

Sakızlı Vişne Reçeli

Sakızlı Vişne Reçeli Malzemeleri

Sakızlı Vişne Reçeli Nasıl Yapılır?

  1. Vişneleri saplarından ayırıp süzgeçte soğuk su ile yıkayıp mutfak havlusunun üzerine yayarak suyunu alın.
  2. Çekirdeklerini çıkarın. Bunun için mutfak malzemeleri satan mağazalardan edinebileceğiniz özel bir aparat var. Bunu satın alabileceğiniz gibi çay kaşının sapının yardımı ile de çekirdekleri çıkarabilirsiniz.
  3. Çıkardığınız çekirdekleri sakın atmayın. Mutfak havanın eli ile üzerlerine vurarak kırın. Daha sonra çekirdekleri temiz bir mutfak tülbentine alın ve damla sakızları da ilave edip sararak bir bohça yapın.
  4. Geniş seramik kasenin içerisinde vişne, şeker ve limon suyunu karıştırın. Üzerini kapatarak en az bir saat bekletin.
  5. Reçel tenceresine tüm hazırlığı boşaltın ve tülbente sardığınız çekirdek ve sakız hazırlığını da içine koyun. Tüm hazırlığı yaklaşık 15 dakika kadar kaynatın.
  6. Tekrar porselen kaseye alıp üzerini kapatarak bir gece dinlendirin.
  7. Ertesi gün, reçel hazırlığını süzün ve suyunu kaynatın. Yaklaşık 10 dakika. Üzerinde oluşan köpükleri her defasında kevgirle alın.
  8. Vişneleri de ekleyip 10 dakika daha kaynatın. Oluşan köpükleri sık sık üzerinden almayı ihmal etmeyin.
  9. Termometrenizle (105 derce olmalı) ya da soğuk tabak yöntemi ile kıvamını kontrol ettikten sonra reçelinizi ocaktan alabilirsiniz.
  10. Önceden hazırlanan kavanozlarınıza paslanmaz huni ve kepçe yardımı ile doldurun. Kapaklarını sıkıca kapatın. Nemli bir bezle silip, ters çevirerek ( kapaklar tezgaha gelecek şekilde) soğumaya bırakın.
  11. Tamamen soğuduktan sonra ışık almayan, kuru bir yerde saklayın.
Exit mobile version